İSLAMSIZ BİR DÜNYA

logo

İSLAMSIZ BİR DÜNYA

Graham E.Fuller:

Dünyanın problemleri, içinde bulunduğumuz sorunlar acaba, İslam Dini olmasaydı da olur muydu?” Öz eleştirisinde bulunsa da Müslümanların hiç unutmaması gereken sözü şu olmalıdır: “İslam, Müslümanlara bırakılmayacak kadar önemli bir meseledir!

Hitler, Mussolini, Lenin, Stalin, Mao ve Pol Pot gibi simaların Neron misali dünyayı kasıp kavurduğu hiç görülmemiş, iki global büyük savaşın seküler güçler tarafından insanlığa neden reva gördüğü anlatılmamış, amacı sadece barış ve adalet olan, zulme son vermek olan İslam Dini Potansiyel bir tehlike olarak görülmüştür. Bu bir ön yargı ve peşin hükümden başka bir şey olmasa gerektir.

Acaba İslam olmasaydı, dünya daha barış içinde mi olurdu? Yoksa, bugün olduğu gibi dünya bir mezbeleliğe mi dönerdi. Eminim ki ikincisi olurdu ve Doğu-Batı çekişmesi bugün olduğu gibi zirve yapardı.

Görülüyor ki dünya problemlerinin kaynağı İslam değil, dünyanın tek süper gücünün ayak oyunları ve hakimiyet alanını genişletmekten  başka bir şey değildir!

Kabul edilmelidir ki, İslamsız bir dünya daha kötü olurdu… İslam olmasaydı, dünya bugün ki gibi lime lime olur, tarih başka şekilde tekerrür ederdi. İnsanların hakimiyet kavgası, etnisite, milliyetçilik, hırs, öfke, kaynakların kullanımı, işgaller, bugün olduğu gibi hiçbir sınır tanımazdı…

Tabii ki İslamın geçmişte Orta Doğu’ya, Doğu-Batı ilişkilerine etkisi olmuştur.  İslam, geniş bir coğrafyada yüksek derecede birleştirici bir güç görevi yapmıştır. Evrensel bir inanç olan İslam, dünya ya ortak bir felsefe, ortak bir sanat anlayışı ve ortak bir toplumsal prensipler, ahlaklı bir yaşam vizyonu; adalet duygusu, hukuk ve iyi bir yönetim anlayışı paylaşmıştır.

İslam, politik coğrafyayı da etkilemiştir. Eğer İslam olmasaydı, Güney Asya ve Güneydoğu Asya’daki günümüz devletleri özellikle Pakistan, Bangladeş, Malezya ve Endonezya, Hindu dünyası olmazdı.

İslam, Müslümanlarda Batının saldırganlığına karşı bir direnç oluşturmuştur. Bu direnç, Batı emperyalist saldırganlığını durdurmaya yetmese de, bir hafıza oluşturmuştur.

İslam, Avrupalıların birçok Afrikalı, Asyalı ve Latin Amerikalı insanları birbirine düşürüp kolayca işgal etmelerine mani olmuştur.

İslam, kendi kültür ve medeniyetini götürmek suretiyle, onları kendi kimliklerine ve özgürlüklerine kavuşturmuş, onlar için bir direniş sembolü olmuştur.

İslamsız bir dünya, Batı emperyalizminin Orta Doğu ve Asya’yı bölüp, istila etmesi anlamına gelmektedir.

Bugün İslamın Müslümanlar üzerinde etkisinin zayıflaması sebebiyledir ki, global emperyalist güçler önünde yeterince duramamaktadır. ABD ve Batı karşısında Müslüman dünyanın kendisini güçsüz görmesinin ana sebebi budur. Yani Müslümanların İslamsızlığı…

Eğer Müslümanlar arasında güçlü bir bilinç ve ortak İslam kültür oluşsaydı, ABD ve Batı, İslam beldelerinde kolayca at oynatamazlardı.

19.yüzyıl sonları ve 20.yüzyıl başlarında düzinelerce suikastcileri, Avrupalı ve Amerika ve özellikle İngiliz anarşistler tarafından yapıldığını unutmamak gerekir.

Buna rağmen ABD, İngiltere ve İsrail hala terörün altında İslam’ın yattığını söylüyorlar! Batı, dünya da olup bitenlere İslam terörü gözlüğüyle bakıyor!

Bununla bir taşla iki kuş vuruyorlar! İlki, İslamın yayılmasının önünü almak, ikincisi de, İslama saldırmayı meşrulaştırmak…

El-Kaide korsanlarını İslam ile bütünleştiren Batı, 11 Eylül 2001 olayının kendilerinin ürünü olmasına rağmen, İslamın üzerine yıkmakta geç kalmadılar.

Bu ve benzeri sebeplerden dolayı ABD ve Batıya karşı, başta Orta Doğu olmak üzere, tüm Müslüman Ülke halklarında büyük bir öfke oluşmuştur!

Dünyanın birçok yerindeki terör örgütlerini kuran güçler, bir gün bu terör örgütleri tarafından vurulurlarsa, sakın şaşırmayın!

Mahmut AKYOL

 

Yer işareti koy permalink.

Yoruma kapalı.