DİN AFYON MUDUR?

logo5

DİN AFYON MUDUR?  

Hayır, değildir…

Fakat dinin afyon yüzü vardır.

Dinin gerçek yüzü iyilik, güzellik ve doğruluk için çalışmak ve bunlar için yaşamaktır.

İnsanın vicdanındaki çığlığı zulme ve zalime karşı protestoya dönüştürmektir.

Hak yememek, kendisine, doğaya ve çevresine zarar vermemektir.

Komşusuyla iyi geçinmek, yardımsever, paylaşmacı ve güzel ahlaklı olmaktır.

Kur’an’a dayalı bu ilkeler içinde akıl vardır, düşünce vardır, arayış vardır, acı vardır.

Bu din canlıdır, dinamiktir, yaşayandır, hareket halindedir, inip çıkan, artıp eksilendir…

Dinin afyon yüzü, uçtu/kaçtıdır. Gizem ve sır doludur.  Feto Terör Örgütü var olduğu günden bu yana, basın-yayın ve medyasıyla bu şekilde Müslümanlara İslam’ı tanıtmıştır.

Yıllarca salya/sümük kendi yalan gözyaşlarını afyonladığı kimselere döktürtmüştür. Sonra da Allah ve din üzerinden bu insanları soymuştur.

Servet, saltanat, şöhret ve şehvet duygularına yenik düşerek, Firavunlaşmaya kalkmıştır.

Allah, din ve peygamber üzerinden insanların zihni uyuşturulmuş, dondurulmuş ve çalışmaz hale getirilmiştir. Bu kimseleri Stratejik emel istikametinde kullanılmıştır.

Afyon bir uyuşturucudur.  Dinin afyon yüzü, dinin nasıl algılandığıyla alakalıdır. İstenirse Allah kavramı, dindarın zihninde rahatlıkla afyona dönüşebilir. Bu durumla hesaplaşmak, Müslümanlara kalmıştır ve bu andan itibaren Müslümanların işi zora girmiştir.

Son yaşanılan olaylara bakıldığında görülecektir ki, insan bir kere inandırıldı mı, her şeyinden bir anda vaz geçebiliyor, her şeyini bir anda verebiliyor, hem de doğru/yanlış demeden yapabiliyor…

Afyon din elinde azgın ve sapkın insanlar, bir anda dünyanın en tehlikeli silahları olabiliyor. O insanlara Allah üzerinden ne satılırsa, hiç tereddüt etmeden alıyor.

Hâlbuki Kur’an:

Allah’ın adını gereksiz yere anmayın, onun adına yemin etmeyin, onu gereksiz istismar etmeyin ve insanları Allah ile aldatmayın” dediği halde, dinden uzak yaşayanlar, davranışlarını dine uyduramayanlar, hayatlarını yalan ve yemin üzerine kurarlar.

İşe, Vallahi diyerek başlarlar. Bir şey satarken, bir şey alırken ikna için hemen Allah’ın adını kullanırlar. İşte dinin afyon tarafı burasıdır.

Allah adına şunu, Peygamber adına bunu verirsen, sen kurtulanlardan olursun derler… Böyle bir teminata kim yatırım yapmaz ki… İşte dinin afyon yüzü böyle bir şeydir…

Allah ve din üzerinden zengin olanları tarih kaydetmiştir, lakin şimdi yaşamıyorlar. Hani Karunlar? Evet, tarih boyu bu böyle olmuş ve böyle olmaya da devam edecektir.

Yani her nefis ve her nesil bir Ebu Cehil, bir Firavun ve bir Feto ile imtihan olacaktır. Bu, Allah’ın kuluna yazdığı kaderidir. Çünkü her doğan çocuk bir Âdem, her genç bir Yusuf’tur. Onlar nelerle karşılaştılarsa, sonradan gelenler de ayrım gözetilmeden aynı şeylerle karşılaşacaktır. Önemli olan, zamanın içinde olanları savsaklamadan, bilerek, görerek, farkında olarak, bilinçli hareket ederek ve bedel ödeyerek yaşamaktır.

Aşağıda maddeler halinde yazılanları anlamaya çalışın lütfen:

  • Müslümanlar dini inanç yönü itibariyle neden şekilci ve gösterişçi olduklarını gözden geçirmelidirler… Dinin bu kadar ucuz olmadığını idrak etmelidirler…
  • Aslına bakılırsa Müslümanlar, İslamı okumuş, anlaşmış ve özündeki hakikati görmüş değildirler.
  • İnsan. Ahirette ilk olarak kul hakkından sorguya çekilecektir. Cenaze namazında “Hakkınızı helal ediyor musunuz?” diye sorulması bundandır.
  • Bayram ve teravih gibi sünnet namazlarında camiler dolup taşarken farz namazlarında camiler boş kalır… Acaba neden? İnsan davranışları neden dinin dışına itilmiştir de, ritüeller öne alınmıştır?
  • Müslümanlar arasında çalmak, adaletsiz davranmak, hırsızlık, adam öldürmek, yalan söylemek önemli değilmiş gibi bir anlayış yaygınlaşmıştır neden?
  • Türbelere gitmek, oralarda ruhaniyet aramak, ruhanilerin seslerini duymak, mezarların ötesini görmeye çalışmak, rüyalara yatmak, göklerin derinlikleriyle ilişki kurmanın dinde ki yeri nedir?
  • Üzülerek söylemeliyiz ki Adı Müslüman, yaşayışı Hristiyan, düşüncesi Yahudi olan Feto’nun yetiştirdiği Terörist Güruh, daha dün bu cennet vatanı işgal ederek NATO’ya teslim etmek için cinayetler işlemedi mi?
  • Türk Milletinin Evlatları, bu işgale dur demedi mi? Şehitlerimiz ve Gazilerimizle ne kadar gurur duysak, yine de azdır.

Bakın:

İnsanları hoşnut eden Allah’ı da hoşnut etmiş olur. Yararlı iş yapanlar, Allah’ı gerçekten sevenlerdir. Teröre, zulme, öldürmeye bulaşanlar, bu sevgiden mahrum kalırlar!

Allah, birbirimizden çalmamamızı, birbirimizi öldürmememizi, birbirimizin hakkına/hukukuna korumamızı istemektedir.

Buradan hareketle:

Ey Feto, ülkemizde dindarlığın gelişmesine hizmet etmek varken, suç oranlarını, tecavüz oranlarını, hırsızlığı, aşağılara çekmek varken, neden afyon dinin yayılmasında gayret gösterdin?

Düşmana figüran olan katil Feto, Ey tecavüzkâr Feto, bilirim ki, bir tatminsizlik ve cinsel açlık yaşıyorsun! Mesleksizlik, kariyersizlik ve toplumda bir yer edinememiş kişilik yaşadığın için, çareyi bu milletin düşmanlarının piyonu olmakta buldun!

Ruh haline bakıyorum da kesinlikle kişilik bozukluğu içindesin! Niçin Lenin, Stalin, Hitler ve Mussolini’ye özendin?

Neron’un Roma’yı yaktığı gibi, niçin sen de ülkemi yakmaya çalıştın? Allah, tuzağını başına geçireceğini hiç mi düşünmedin?

Mahmut AKYOL

 

Yer işareti koy permalink.

Yoruma kapalı.