DOST ACI SÖYLER…

logo5

DOST ACI SÖYLER…

Bu çağrımda bir çıkarım yoktur!

Ben sözümü söyleyeyim de, gerisini siz getirin…

Ülkemin temel sorunları, bir ayrım gözetmeksizin, “Medine Sözleşmesinde” olduğu gibi bir araya gelerek çözülür inancını taşımaktayım.

Devlet Yönetimini ve Millet sorumluluğunu üstlenenlerin yükü ağır olur, bilirim.

Bunun için “Adalet, ehliyet, liyakat, meşveret ve maslahat” ilkelerini devlet ve millet gündemine taşımak kolay değildir.

  • Yönetici olmaya talip olmak isteyenler, öncelikle etrafına toplanan kişilere dikkat etmelidirler!
  • İkincisi, samimi feryatlara kulak vermelidirler!
  • Üçüncüsü, üç beş şaklabana ve çıkarcıya mahkûm olmamalıdırlar!
  • Bir diğeri dipten gelen dalgaların tusinamiye dönüşmesine imkân verilmemelidirler! Çünkü hepimiz aynı gemideyiz!
  • Diğer yandan seçim meydanlarının sahte rüzgârına aldanmamalıdırlar. Bu insanı kibire götürür. Meydanlar, insanı yormaktan başka bir işe yaramaz!
  • İnsan zaafını asgariye indiren şey, “mülkü” ayakları altına almakan geçer. Sorumluluk makamına ceketle gelmek, aynı şekilde gitmek asalettir!

Bakın yol arkadaşı olacak kişi, Hz. Ömer gibi güçlü birisine, “yanlışını kılıcımızla düzeltiriz” diyebilen olmalıdır!

Hz. Muhammed’in arkadaşlarına gösterdiği yol budur.

Çünkü Hz. Muhammed’in zihin dünyası “Kella/ hayır” demekle başlamıştır. Allah’ın Nebilerinin hayatları hep böyledir. Onlar, Tarihin önüne böyle çıkmışlardır. Bütün yenilikçi hareketler, eskiyi ve yanlışları ret ile başlar…

Hz. Muhammed’in hayatı iyi, güzel ve doğru hasletlerden yoksun tefeci bezirgânlara karşı verdiği mücadeleyle geçmiştir.

Hz. Muhammed’in mücadelesinin temelini oluşturan “dini, siyasi, sosyal ve ekonomik” mücadeleye Kur’an yol göstermiştir. Günümüzün Müslümanları, Kur’an’ı “tefekküren” okumamaları sebebiyle bu yoldan mahrumdurlar!

ALLAH’IM GÜCÜMÜZÜ ARTIR! TIPKI BEDİR DE OLDUĞU GİBİ… DÜŞMANA ZAYIFLIĞIMIZI GÖSTERME! KİBİR, HIRS, HASET, GIYBET VE İNATÇI KULLARINDAN EYLEME! VE BİZİ BİZE BIRAKMA!

Hz. Muhammed, arkadaşlarını bu ruhla beslemiştir. Onlar da elde edilecek başarıdan bir an olsun şüpheye düşmeden mücadele etmişlerdir.

Şimdi:

Ey Hz. Muhammed’in yolunu (sünnetini) takip edenler veya takip ettiklerine inananlar..!

-Acaba sizlerde bu dua ile mücadele ediyor, yetimin, yoksulun ve ezilenin yanında yer alıyor, İnsanlık/Müslümanlık nereye gidiyor hiç düşünüyor musunuz?

Ey insanlar ve ey Müslümanlar; dünya işleri Allah’ın insanoğluna verdiği akıl ve iradeyle yürür. İnsan için akıl, dinden öce gelir. Müslümanların caydırıcı bir güç olmaları için, aklın verilerini elde tutmak gerekir. Ancak; dünya kuvvet dengesi böyle korunur. Eğer “İster isen sulh-u salah, hazır ol cenge” sözü bu demektir.

Görülüyor ki her hangi bir iş yapmak, kuvveti zorunlu kılıyor. Bir birleriyle kenetlenmiş ve bir kader birliği yapmış olanlar, “menfaat, seçim ve geçim” endişesi taşımadan tarihte birlikte olmuş olanlardır. Böyle olan birlikteliğin önünde durulamaz! Görülüyor ki, dün birliktelik içinde aynı kaderi paylaşanlar, bugün her biri, bir tarafa savrulmuştur! Dün bir amaç ve gaye uğruna birlik olanlar, bugün bu amaç ve gayenin heyecanından uzaklaşmıştır!

Kapitalist Sistem insanı bencilleştirmiş, böylece toplum; “vefa ve cömertlikten” uzaklaşmıştır.  “Yarım lokmayla da olsa cehennem ateşinden korunmak” duygusundan vicdanlar kopmuştur! Benlik üzerine kurulan zoraki hâkimiyetler, insanları yorgun ve yılgın yapmıştır.

Düşünün ki bugün insan; akıl ve bilgi çağında yaşıyor, çok şey biliyor, her şey hakkında malumat sahibi… Gel gör ki, bu bilgiler fiile (davranışa) dönüşmüyor… “Azda olsa, devamlı yapılan işte hayır vardır” sözü biliniyor ama insanlar üşeniyor ve yapmıyor!

İslam’ın en temel değeri olan Kur’an’a sahip olmakla övünen Müslümanlar, anlamak ve üzerinde düşünmek istemiyor…

Benim kanaatime göre iş burada düğümleniyor! İşin sırrı burada gizli… İşe buradan başlanmalı…

Bugün Hakk ve Adalet için Dünyadan vazgeçen, zulüm karşısında dik duran, uşak olmayı onursuzluk sayan, inancının şerefiyle yaşayan insanlara dünyanın ihtiyacı var! Allah her nerede olursa olsun onları, üstün kılacaktır.

Buraya kadar söylenen sözler bilinmez değildir. Karşı karşıya kalınan en yeni söz bile eskiden beri söylenmiş sözlerdir. Eğer o kadim sözlerin üzerindeki tozlar kalktığında görülecektir ki, ortaya çıkanlar bugünün gerçekleridir.

Allah, sınırsız gücün ve evrenin sahibidir. Güçte ve mülkte ortağı yoktur. Evrene Allah, “adalet ve eşitlik” ölçüleriyle bir ayar koymuştur. Eşitlik kavramı Kuran’da “seva” kelimesiyle anlatılır.  Allah, dünyayı ve dünya üzerindeki canlı ve cansız tüm varlıkları bu şekilde düzene koymuştur.

Adalet ve eşitlik “iş, oluş ve davranış” hayata insan tarafından doğru yansıtılmalıdır. Ayrıca İslam’ın Nüsuklarıyla da adalet ve eşitlik anlatılmıştır.

Bir şeyin elde edilmesi kolay, fakat o şeyin muhafazası zordur. Adalet ve eşitlik ilkelerini felsefik olarak bilmek kolay, fakat gereklerini yerine getirmek zordur.  Çünkü zorluk, bedel ister.

Mesela Amerikan emperyalizmine, CIA senaryolarına, PKK ve FETÖ himmetlerine adalet anlayışı içinde karşı durmak için İslam dünyasını hilafet çatısı altında toplamak zordur… Sebebi, İslam dünyası asırlardan beri dağınıktır!  Bu sebeptendir ki, huzur bulamayacaktır.

Yine de toparlanmak, bir yerden başlamak mümkündür. Sağlıkta, Sanayide, Güvenlikte, İlaç politikasında, Tarımda, Eğitimde, Tarih alanında mutlaka yerli ve milli olmak şarttır. Millet üzerinde ki cinayetler, zehirlenmeler, hastalıklar, bürokratik ihanetler engellenmelidir. Özellikle inanç ve ahlak elde tutulmalıdır. Aile yapısının bozulmasına seyirci kalınmamalıdır.

Avrupa Birliği için referandum yapılmalı, gerekiyorsa son nokta konulmalıdır.

Kültür bakanlığı Siyaseti değişmeli, Hristiyan kültürünün arkeolojik çalışmaları durdurulmalıdır. Milli kültürün bitiyor olmasına seyirci kalınmamalıdır.

Büyük İsrail Projesine, ABD tehditlerine, terör koridorunun açılmasına, Siyonist işgaline, ülke bekası adına taviz verilmemelidir.

Dünyaya şöyle seslenmelidir:

Ey Dünya, kurumuş vicdanlarınızı insanlık adına ayağa kaldır! Demokrasiyi sadece kendin için anlama!

Mahmut AKYOL

 

Yer işareti koy permalink.

Yoruma kapalı.